fredag 29. august 2008

Første uka...

Endelig er jeg på nett og jeg har til og med fått opp denne bloggen... Dette er helt nytt for meg, og tar nok litt tid å finne ut av hvordan dette funker, hva som tar seg dårlig ut på blogg osv... Men det er verdt et forsøk!

Nå har vi vært her i ganske nøyaktig ei uke, og har allerede fått mange inntrykk. Allerede første dag var vi med teamet vårt ut til en landsby på Vestbredden... 2 timers kjøring hver vei. Og det var utrolig varmt! Andre dag var vi også ute i en landsby der noen lokale læres opp i å jobbe med barn og bruk av forskjellige pedagogiske virkemidler. Resten av uka har vi øvd inn en slags teamdans (mer eller mindre vellykket forsøk, men vi gjorde vårt beste) og reist rundt og sett på forskjellig arbeid som bibelselskapet driver her. Mye spennende! Og mange flotte folk.

Jeg har aldri følt meg så klossete og lite teknisk i hele mitt liv. Jeg innser at jeg er bortskjemt med en far og brødre som alltid stiller opp med sin tekniskhet (gjerne i bytte mot en middag for eksempel...). Jeg spurte 2 israelske naboer om hjelp da sikringen gikk og stua var mørklagt i et døgn. Den siste av dem klarte å ordne problemet og i tillegg inviterte han meg ned på sabbat for å se bilder fra Norge, der han og kona var på ferie for 18 år siden. Meget hyggelig mann i 60 - årene! Ellers var det mye om og men for å finne ut av TV og DVD, og jeg var litt flau i dag da det kom en kollega for å hjelpe med DVD-en og det viste seg å være utrolig enkelt... Men jeg har klart å drepe en gigantisk kakkerlakk, helt selv. Det var på min første kveld her, kakkerlakken hadde kanskje bare tenkt å ønske meg velkommen?!?

Jeg synes selv at jeg klarer meg veldig bra i trafikken. Det synes tydeligvis imidlertid ikke kollegaene mine, og en av dem har tilbudt meg et kurs. Han er tidligere taxisjåfør, og da jeg satt på med ham tidligere i uka hadde jeg hjertet i halsen stadig vekk... Så jeg er spent på å se hvordan dette skal utvikle seg...

Det var alt for nå. Skal prøve meg på å laste ned noen bilder og videoer etterhvert... men en ting ad gangen :-)

Ingjerd

1 kommentar:

Tor Arne sa...

Hei Plingi! Så kult at du har fiksa deg blogg!! Surt at jeg akkurat ikke rakk å se deg før du dro...men gleder meg til vi kommer i JULA!!!! Leiligheten din ser jo strålende ut:) Lyke til med jobben! GID hilsen Lille Tor!