lørdag 13. juni 2009

Besøk hos bibelselskapene :-)

Selv om vi har vært mye på farten dette året, har Silje og jeg fortsatt en liste med ting vi gjerne skulle gjort før vi reiser til Norge i sommer. En av dem var å besøke det nyoppstartede arabisk-israelske bibelselskapet i Nazareth.

Til informasjon, så kan jeg si at under United Bible Societies i England har landet her tre grener: et israelsk bibelselskap (med kontorer i Jerusalem og Tel Aviv), et palestinsk bibelselskap (der jeg jobber mest, og med mange prosjekter og senter rundt omkring i palestinske områder) og nå et nyoppstartet arabisk-israelsk bibelselskap, med kontor i Nazareth. Labib Madanat er koordinator mellom disse tre bibelselskapene, og hvert bibelselskap har sin generalsekretær.

Labib reiser til Nazareth og følger opp regelmessig, og en dag slengte Silje og jeg oss med. Det ble en skikkelig 'roadtrip' med mange kose-stopper. Her er vi en halvtime fra Jerusalem og har vår første kaffestopp. Deilig å være på tur!!! :-)


Dina har brukt mye tid på å innrede og male lokalene (som ligger veldig sentralt og fint til). Hun har mange spennende planer og ideer for senteret i Nazareth, de skal jobbe spesielt med kvinner. Jeg må si at jeg ganske sikkert kan si at jeg synes at Dina har de fineste lokalene av alle de bibelselskapene i dette landet, og det er fordi det har en tydelig gjennomtenkt feminin touch. På bildet under pakker Labib og Dina ut bøker for barn, på arabisk. Det var inspirerende å høre Dina fortelle om alle planene og visjonene sine for det arabisk-israelske bibelselskapet! Det blir spennende å se utviklingen der :-)

Hun kaller det ikke for 'Biblesociety', som er det tradisjonelle navnet på vårt arbeid, men på skiltet står det 'The Bible House'.

Ved en annen anledning benyttet vi muligheten til å stikke innom Andy og hans trofaste medarbeider Daisy (ikke på bildet under her) i Tel Aviv. Det er ikke første gangen vi er der, men vi har ikke akkurat nedrent dørene hos ham... Denne butikken ligger også i en hovedgate i Tel Aviv, og de jobber strategisk og meget aktivt mot innvandrerne i Tel Aviv. Andy kunne fortelle at nå kommer det plutselig mange burmesere. Før var det fullt av filippinere der som er personlige assistenter hos gamle mennesker. Nå drar mange av disse til Spania istedet, og det nye er at nepalesere kommer inn. Mange av disse er også kristne.

Her viser Andy fram de egenproduserte sølv-smykkene som han selger. Kjempefine!


Under her er det et bilde fra kontoret til det palestinske bibelselskapet i Jerusalem. Simon, som er informasjonsleder hos oss, er alle katters beste venn - i motsetning til de fleste andre palestinere. En situasjon som denne kan gjøre ham glad i en hel dag.

Ingen kommentarer: