torsdag 10. desember 2009

I forrige uke fikk jeg besøk av min bror, Øystein, og kona hans. De var her i seks dager, og det var kjempekoselig. Sist Øystein var på besøk her, var våren 2001 da det var intifada (krig) i Betlehem... Da var han selv i militæret og ble tatt godt hånd om av soldatene her ('Vi soldater må ta vare på hverandre, vet du...', sa de).

Her er vi på julemarked foran fødselskirken i Betlehem. Raed fra Bridgebuilders var også med. Etter Bridgebuilders i sommer var jo alle de palestinske deltakerne med hjem til gården i Råde i et par dager, så de møtte familien min der. Det er gøy at de treffes både her og der...

Og Florentina så på palestinsk håndarbeid...

Her er vi inne og varmer oss på en peis, på et hotell rett ved siden av. Janne kommer i julestemning ved å leke reinsdyr, Janine (som jeg også jobbet med for 10 år siden her) i midten her later som at hun er voldelig.

Mmmm! Vafler fra Norge! 2 shekel per stk, ca. 3 kroner. Sarpsborg kommune er vennskapsby med Betlehem, og hvert år stiller de på julemarkedet med stan og vafler. Gjett om det var høydepunkt!!!


Og Nicola fikk visum til Norge, så han kan bli med til jul. Det gikk faktisk utrolig greit å få det.


Så laget vi en adventskveld hos meg... med folk som lengter etter julestemning, for det finner vi jo ikke noe særlig av her i dette landet... Her er Miriam, som jeg går på hebraisk med, og Janne hos meg og spiser grøt MED mandel :-). Skal det være så skal det være. Legg merke til alle de bra juleeffektene jeg har fått samlet meg i huset... mamma, tante og Karin har vært til stor hjelp her... og delvis IKEA, som ligger i Netanya. Janne hadde fått tak i de røde ikea koppene med hjerte på... Alt bidrar til jul i heimen. Jeg er kjempefornøyd!

Så kom resten av gjengen... og vi satte igang med kakebaking og vaffelsteking. Mmmm! Utrolig koselig! Også drakk vi til og med gløgg :-)

... og her sitter vi og spiser julekaker (mer eller mindre vellykkede, men alle er jo ok når de kommer rett fra ovnen...) og skravler (selv om faktisk ingen av gjestene hadde møtt hverandre før)


Tirsdag kveld kom Gunstein Gjetmundsen på besøk. Han er en gammel venn fra Bridgebuilders for 3 år siden, og var på team her med Gå Ut Senteret i fjor. Det er jo veldig gøy at han valgte å legge ferien sin her! Ved ankomst hadde han med seg all denne sjokoladen (ikke til meg) og masse lakris (til meg. Mmmmmm!!!). Så i noen dager nå, bor Janne og Gunstein hos meg... Jeg får nesten litt feriefølelse av det jeg også!!!

Og så satte han igang å reparere ting i leiligheten... kjøpe inn og skifte slangen i dusjen (som plutselig begynte å lekke overalt), og å rense alle sluk. Det er en ekkel jobb, og det stinket i huset... men så deilig at det er gjort!!! Ti stjerner i boka til Gunstein!


Janne og jeg trengte visum, og vi hadde en avtale på Ministry of Interior 7. desember. Det var 2 mnd ventetid for å få en avtale der, og jeg hadde vært uten visum i 1,5 mnd innen avtalen vår... (derfor kunne jeg heller ikke dra til Gaza siden slutten av oktober). Det var viktig å få ordnet visumene, også fordi vi visste at det kan ta 2 mnd til neste avtale hvis ikke alt går i boks nå.
Før møtet vårt med dem spiste vi pizza i parken, rester fra en middag hos Janne dagen i forvegen, og bad for visumene. Anorakk, niste og friluft er gode norske verdier :-)


Og... hurra!!!!!!!!! Vi fikk visumene! Det gikk faktisk kjempelett! Takk Gud for det! Det var en stor lettelse. Noen ganger merker jeg ikke før i etterkant hvordan noe har vært et stressmoment... Jeg merker det når jeg innser hvor lettet jeg er for at alt er i orden. Og nå har jeg visum fram til oktober 2010. Digg!!! :-)
Ingen kommentarer: