tirsdag 21. september 2010

Litt av hvert...

Jeg tar ikke så ofte de offentlige bussene, men en dag i Ramadan lånte Janne bilen, og jeg tok bussen. Der hang denne plakaten. der står det: La din Hijab være riktig! Ikke sånn som de nederst, med bukse og skjørt, men sånn som den øverste. Wow.
Det er arbeiderklassen som tar bussen, og det er de som rekrutteres til å bli enda 'bedre muslimer' virker det som.


Her har vi søndagsmiddag hos ei venninne, Tamara. Presten og sønnen var også der (han er onkelen til Tamara). Her lærer presten Nicola og sin egen sønn å knyte slipsknuter.


Janne og jeg sov ei natt på verandaen hos meg... Utrolig nydelig, men jeg fikk ikke sove... pga mygg. Dette bildet er tatt om morgenen...

...også bruker jeg MASSE tid på å forberede bryllupet mitt!!! Puh!

Her har vi laget en overraskelsesbursdag for Tamara, som vi spiste middag hos et par bilder opp her... Hun jobber med forsoning, så gjestene var fra 'begge sider'. God stemning!!!

...også har jeg hatt jobb - gjester... som jeg har tatt med litt hit og dit... Her i en souvernir butikk i Betlehem der vi alltid får gode priser, fordi de kjenner meg.


Også er det bryllupssesong. For å være helt ærlig, er det litt for mye av det gode. Forrige uke var vi bedt i 3 bryllup!!! Gikk i 2 av dem... i tillegg var vi i en barberings - fest, et slags utdrikningslag for mannen, men damer er også med. Når jeg i tillegg forbereder mitt eget bryllup, blir det litt slitsomt... men gøy også. I det ene bryllupet var jeg med brudgommens familie hjem til bruden og hentet henne fra huset hennes. Det har jeg aldri vært med på før!!! Og snart er det min tur, så det er fint å se litt hvordan tradisjonene er!

Og litt guide igjen... i går var jeg sammen med disse to fra den amerikanske kirken i London. Her har vi lunch i Betlehem.
Vi har også hatt en fantastisk familieleir siden sist, for katolske familier. Jeg tok faktisk ingen bilder på leiren, men Janne har skrevet om den på sin blogg. Det var en knall leir.
Denne uka skal jeg bo i Jerusalem, hos ei venninne som akkurat har fått barn nummer to... og mannen er tur guide og er ute på farten fram til lørdag. Så jeg skal kjøre han eldste i barnehagen om morgenen og litt sånn. Pappaperm er et fremmedord her... Vi har utrolig mange sosiale goder i Norge!!! Men man klarer seg jo uten dem også...

Ingen kommentarer: