lørdag 8. november 2008

STK er ankommet!

Gjengen på dette bildet er året STK team, det vil si studentene fra Gå Ut Senteret som jeg er mentor for i 4,5 mnd - mens de er her. En gjeng av flotte folk med mye pågangsmot og motivasjon for tiden de skal være her.

Silje og jeg plukket dem opp på flyplassen natt til lørdag (av en eller annen grunn kommer de aller fleste fly hit midt på natten (mellom 04 og 06). Her har de plukket oliven i PBS sin hage. Avlingen er sendt til Ramallah for å bli til olje :-). Fra venstre: Ingebjørg, Jon Sondre, Johanne, Gunhild og Gunstein.


Allerede første dag, etter at de hadde fått sovet litt, satte gutta igang med å skru mitt skoskap fra IKEA for meg (det har stått og ventet på at noen kan hjelpe meg med å skru det opp i nesten 2 mnd :-) 'Lego for voksne', ifølge Gunstein.

Nå er guttene kjørt inn til Bir Zeit der de bor. De jobber alle kvelder utenom fredag og søndag, på studentsenteret som PBS driver der. De kommer til å være veldig sosiale, både på jobb og ikke minst med naboene i blokka (i følge tidligere team's erfaringer). De skal også snekre litt på forskjellige senter som bibelselskapet har. Gunstein er snekker av yrke, og det er mange behov rundt omkring.
Jentene bor i hjertet av gamlebyen i en leilighet med temafarger knallgul og knallrosa. Egentlig er det ingen dører i leiligheten, bare åpninger. Og huseieren har saget hull her og der, så han for eksempel kan se på TV i stua mens han sitter på kontoret. Som Gunhild skrev på bloggen sin: De går ut av ytterdøra og føler at de fortsatt er inne. Dette fordi de går så og si rett ut i markedene, der det også er tak over hodet.
Ingebjørg og Johanne jobber i det israelske bibelselskapet og Gunhild jobber i det palestinske bibelselskapet. Som mentor skal jeg ha individuelle mentorsamtaler med dem, møte dem som team annenhver uke og ellers være tilgjengelig... pluss organisere og koordinere praksisen deres. Gleder meg til å bli bedre kjent med dem og til å få følge livene deres disse månedene.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Rart det der med flyene ja... jeg har alltid landet skikkelig tidlig om morgenen (eller midt på natta som det egentlig heter...)
Jeg vil anta at de folka er i trygge hender hvis de har deg som mentor... Husk å si at det er høflig å dytte de som har våpen på seg:)

En norsk student i Israel sa...

me gleder kon au til å bli kjent med deg!!

Ingjerd i Jerusalem sa...

Hei Ingebjørg og Øystein :-) Takker igjen for kommentarer. Vi snakkes snart! Ingi