tirsdag 27. januar 2009

Nyfønet hår og voksede øyebryn

Jeg er velsignet med mange gode venner, og de kjenner meg godt nok til å vite nøyaktig hva som skal til for å markere en stor begivenhet i livet mitt.
I gave fra Silje, Eli, Hans Eskil og Mai fikk jeg en dag med kvalitetstid med dem - nemlig søndag. Alt var overraskelse. Dagen startet med frokost kl. 9 på cafe.
Etter superdigg frokost dro vi videre til Gamlebyen. Vi hadde god tid og satte oss opp på dette taket og betraktet Jerusalem og de som gikk forbi.

De var hemmelighetsfulle og jeg var veldig nysgjerrig. Det viste seg at de hadde bestilt frisørtime med striping og klipp (jeg valgte ikke striper selv en gang, det tok frisøren seg av... litt av et sjansespill!!!)

Etter at jeg var ferdig klippet, stripet, vasket og ikke minst fønet, kikket de (alle palestinerne i frisørsalongen) på meg, og sa: ' Your hair looks great, but your eyebrows... You need to do something about them!!!'. Så jeg gikk med på å la de få frie tøyler. I 2. etasje hadde de et eget beautistudio. Jeg måtte legge meg ned på en seng, som om jeg var hos en lege. Beauty - damen fant fram pinsett, voks, tråder og diverse andre ting som jeg aldri har sett før. Så satte hun igang.. Jeg sovnet faktisk nesten der jeg lå... våknet bare da de fønte håret til Eli også, rettet det ut og lagde fine bølger nederst, og hun protesterte villt... helt til frisøren måtte gi seg og heller ta i masse skum og lage rufsetufs. Tipper det rev og slet litt i frisør-sjelene som var tilstede... Her er resultatet:
Alle Palestinerne synes det er kjempefint, det er sånn hårsveis de har her. Rufsetufssveis er noe de absolutt ikke forstår her.

Må si jeg føler meg mye freshere som 30 åring enn da jeg var i 20 årene. Lenge siden jeg har fått SÅÅÅÅ grundig behandling... Her har vi picnic på Silje's balkong... og etterpå var det middag på min favorittrestaurant Foccachia. Skal si bursdagen ble feiret maksimalt! Synd jeg aldri feirer 30 årsdag igjen, for det likte jeg kjempegodt...

7 kommentarer:

Langtvekkistan sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Langtvekkistan sa...

Kjempekul gave, noe man husker! Grattis med dagen, og så sees vi nok i Jerusalem neste uke. Jan

Anonym sa...

Steike! For en dag! (Jeg håper ikke jeg blir dratt med til frisøren når jeg fyller 30..men der har du kanskje litt av forskjellen på oss!) Så for oss som nærmer oss neste tiår er det fint lite å frykte, altså? Nei, jeg tror jammen jeg må gå og legge meg nå... har et par dager med uant mye potetpreik i vente... heldigvis ikke jeg som skal stå for mesteparten av pratet, da...

Jeg bare syntes det taket der så kjent ut... Satt vi der påska 2001?

gute nacht somn usor

Anonym sa...

Snasen sveis, forresten!

Anonym sa...

Wow, for en fantastisk dag!! Og du ble veldig fin også!!
:-)

Einar sa...

Gratulerer gratulerer gratulerer med 30 år! Stort!

Ingjerd i Jerusalem sa...

Tusen takk, Jan, Øystein, Kari og Einar!
Jeg ble forresten veldig nysgjerring på hva som stod i den første kommentaren, den som er slettet av den som skrev den :-)