torsdag 15. januar 2009

Innsaming til Gaza

Her er en mail jeg fikk av Karin, min forgjenger. Hvis noen ønsker mer info om nøyaktig hva vi samler inn penger til i Gaza, så bare mail meg på ingjerd@biblesocieties.noKjære dere!
Media har i flere uker vært fylt av traumatiske bilder og nyheter fra krigen i og rundt Gaza. Det er med stor uro jeg og sikkert mange av dere følger nyhetene. Noen av dere så kanskje oppslaget i Dagen Magazinet i går om at Bibelbutikken i Gaza by ble truffet av en Hamas-rakett. La meg korrigere det litt: Butikken og Det Palestinske Bibelselskaps (PBS) senter forøvrig ble ikke truffet, men en leilighet et par etasjer over senteret i samme bygning ble truffet. Heldigvis var den tom, og ingen mennesker ble skadet. Våre medarbeidere som er i Gaza har det, som alle andre i Gaza nå, svært tøft, men de er heldigvis ikke skadet. Enken etter Rami Ayyad og hennes 3 små barn kom seg heldigvis ut av Gaza dagen før det smalt, og er nå på Vestbredden. Det er virkelig noe å takke Gud for at hun og barna slapp å oppleve krigen på nært hold. PBS har i månedsvis prøvd å få dem ut av Gaza, men lyktes altså ikke før i romjula. Våre medarbeidere i Israel og på Vestbredden opplever også en svært vanskelig tid. Selv om de verste scenene utspiller seg i og rundt Gaza, er hele landet preget av krigen.

De Palestinske, Israelske og Arabisk-Israelske Bibelselskapene har sammen henvendt seg til sine partnere med spørsmål om ekstrastøtte til felles-prosjekt i forbindelse med krigen som nå utspiller seg. Vedlagt finner dere en oversettelse av henvendelsen fra dem, med en oversikt over prosjektene de samler inn penger til sammen. Det Norske Bibelselskapet og Frikirken ønsker sammen å samle inne penger til dette fellesinitiativet. Personlig synes jeg det kjennes godt å få gjøre noe mer enn å be, og det vil jeg tro at mange av dere også kjenner på. Og jeg synes selvfølgelig at det er svært oppmuntrende at israelere og palestinere tar et slikt fellesinitiativ i felles nød for sine folk, i en tid hvor hatet mellom de to folkene vokser i rekordfart.

Vi ber deg herved om å bidra økonomisk for å støtte våre israelske og palestinske medarbeidere med å nå ut til sine folk i en svært vanskelig tid.
Du kan sette inn penger til Det Norske Bibelselskapets konto: 3000.16.16869. Merk gaven med ”Gaza/Israel”.
På forhånd; hjertelig takk!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Heisann.
Spennande å læsa åm dæg/dåkke. Kjømpe arbai dåkke jære å æg misonne dåkke, jaffal av å te.
Tenkte bara atta æg sgo ao udnytta bloggen din te å sai atta mæg å ina he fårlåva åkke.

jørn

Ingjerd i Jerusalem sa...

Kjære Jørn!
Gratulerer så masse med forlovelsen og takk for hilsen!

Klem