torsdag 16. oktober 2008

Ditt og datt

Jeg kunne benyttet anledningen til å skrive om Løvhyttefesten som er denne uka, om alle hyttene av palmegrener som er bygget i nabolaget mitt og om en stor fest vi var på mandag kveld ved dødehavet, sammen med over 7000 andre (noen sier nærmere 10 000). MEN altfor mange av de siste innleggene mine her handler om høytider. Derfor skal jeg fortelle helt andre ting fra uka som har gått.

I går var det plutselig streik på den skolen vi skulle til, så vi fikk en øvingsdag istedet. Her er Marwan i midten. Han er hovedperson i alle programmene. Han er en liten palestinsk gutt (hvor kom det blonde håret fra!??) som bor på Vestbredden. Silje og jeg lærer oss en sang som disse lysene synger. De er utrolig tunge å få til å bevege seg, dokketeater er litt mer komplisert enn det ser ut som!
Vi tok en dag i Jerusalem i helga, der vi pakket med oss turistguiden, gikk inn i lære-modus og vandret fullstendig inn i turistrollen - som vi ellers prøver å styre unna som best vi kan.
Det er mange turistting jeg aldri har fått med meg. Her er vi på David's tower. Mye å vite om steinene i Jerusalem som jeg ikke visste fra før... Hvor mye jeg fortsatt husker er jo en annen ting...

Lørdag dro vi til Taybeh, en liten kristen landsby på ca. 1000 menesker utenfor Ramallah. Deres spesialitet er ølproduksjon, av alle ting. Det er borgermesteren som eier fabrikken. De har en årlig festival der de markedsfører drikken sin, pluss at de har en scene med ulike kulturelle innslag - som dans eller musikk.
Samtidig benyttet de sjansen til å markedsføre lokale bedrifter - som honning, bivoks (da følte jeg meg veldig hjemme!), skulpturer av oliventre, olivenolje, diverse broderte ting og annet. Etterhvert kom det til og med et tysk hornorkester på scenen, og 17.mai stemningen var komplett.


Palestinsk folkedans... Jeg er superfachinert!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ganske festlig egentlig å lese bloggen din etter å ha dundret gjennom VG nett... les http://www.vg.no/nyheter/utenriks/midtosten/artikkel.php?artid=538338 så skjønner du hvorfor...

Ingjerd i Jerusalem sa...

He he, kult! Skulle nesten lagt inn en link til artikkelen i VG... :-)

Anonym sa...

Øystein, du fortjener en premie for alle kommentarene dine på bloggen :-) Vent og se, den kommer...

Anonym sa...

Da får du lage en mimreblogg om hotellturer i Amman eller noe sånt:)

Einar sa...

Hei Ingjerd. Veldig gøy å lese her. Har ikke fått fulgt med på en stund, men nå er jeg her. Keep on blogging in the free world!

Einar sa...

Forresten har du en skikkelig dårlig besøksteller her; den går jo opp et siffer hver gang noen laster inn siden på nytt. Så du kan jo sitte hjemme og trykke F5 igjen og igjen hvis du vil ha flere besøk enn Silje, hehe.

Hvis du virkelig vil ha statistikk og oversikt, anbefaler jeg Statcounter. Ta en tur til www.statcounter.com, så kan du virkelig leke "Store bror ser deg". Finne ut hvor mange som kommer inn fra andre blogger, fra søkeord, hvilken by man bor i, osv. Artig det.

Anonym sa...

Oi, det visste jeg ikke. Det hadde vært gøy å ha flere besøkende enn Silje, men det er en lang vei å gå... Men du, kanskje Silje har brukt den F5 knappen litt mye??? Det er helt sikkert derfor! Jeg skal prøve å finne ut ang. den statcounter siden... Men da går Silje enda lenger fra meg, hun har nemlig den samme som meg (det var hun som skaffet meg den...)

Gøy å høre fra deg igjen. :-)

Silje sa...

Heiheihei... Silje leser faktisk denne bloggen også ... selv om jeg er smertelig klar over at jeg dermed også øker besøkstallet til Ingjerd ;-)

Silje sa...

Heiheihei... Silje leser faktisk denne bloggen også ... selv om jeg er smertelig klar over at jeg dermed også øker besøkstallet til Ingjerd ;-)