tirsdag 2. desember 2008

Advent i Negev ørkenen

I helga var Irene og jeg på tur. Vi traff ei israelsk jente via noen andre venner for et par uker siden. Hun inviterte oss med på en tur med vennegjengen sin, vi slang oss med, og det ble en tur som jeg uten å overdrive kan si var helt fantastisk. Siden vi var på tur med 15 israelere, mener jeg fredag til lørdag når jeg sier helg.

Før jeg kommer med bilder fra turen, må jeg bare nevne at jeg våknet opp søndag morgen med et rykk. Jeg hadde drømt at julen var gått meg hus forbi. I drømmen fortalte en av studentene fra Gå Ut Senteret til meg at julaften var i forrige uke... Dette kunne faktisk skjedd, for det er svært lite i Jerusalem og Jeriko som minner om jul (jeg får det mest med meg når folk skriver på facebook at de kjøper julegaver osv). Jeg spratt ut av senga, fant fram det Karin hadde lagt igjen av julepynt i leiligheten, hengte opp julestjerna og la ut adventsduk og adventskrans. Planen var å dra til Hebron på søndag, men istedet dro vi på julemesse i Betlehem. Vi kom da de hadde begynt å pakke sammen, men det var ikke så farlig... vi var innom julemessen der dagen etterpå også. Det eneste var at vi gikk glipp av vaflene fra noen fra Sarpsborg kommune som stod der og stekte. Etter 400 vafler (som de solgte til 1 shekel pr stk), var de tom for røre. Uansett får jeg et snev av julestemning i Betlehem, for der er det jo ganske godt tilrettelagt for slikt.

Her kommer altså noen bilder fra turen. Vi møttes i Ber Sheva, for alle de bor i Tel Aviv området. De kan vanskelig beskrive hvor vakkert det var i ørkenen der vi var, ikke minst fordi det var stemningen og folka som gjorde turen så bra. Jeg tok 24 timers helt tankefri fra jobb, og det var litt av poenget med å dra på tur.

Det var allerede mørkt da vi kom fram. Slik ser 'teltene' ut. Vi satte igang med å lage masse deilig mat.

Litt mørkt... men her har vi sabbatsmåltid med poteter bakt på bålet, grillet kjøtt osv.Frokost dagen etter.


Vi pakker bilene og gjør oss klare for en liten tur.

En liten kamelkaravane ruslet forbi borti fjellsiden...

Kartleser og turleder, Shiri.

Litt bratt her...Lunchpause. Så klart gikk det i Humus... Ingen orntlige lokale måltider uten Humus!!!Litt skummelt for oss med høydeskrekk. Men stigen holdt, den!
Her venter vi på de som kommer etter oss


Sola er langt nede og turen er slutt (dessverre).

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser litt rart ut å rusle rundt i ørkenen med shorts og sandaler, for her er det snø:) Men det skikkelig fint der!

Anonym sa...

He he... Nettop derfor jeg glemte at det nesten er jul... Kom paa besoek!!! :-)

Anonym sa...

Wow, litt av noen bilder! Spennende tur!!
:-)
kariklem!

Irene sa...

Hei ...det var en fantastisk opplevelse. helt sant .Nå har jeg skrevet på bloggen min Ingi.. klem