lørdag 6. desember 2008

Sist uke...

Jentene fra Gå Ut Senteret skulle flytte leilighet i begynnelsen av desember. Midt i forrige uke fikk jeg vite at utleiemeglerene hadde gitt leiligheten til noen andre. Det ble selvsagt full krise, jeg ble superstressa, sint og oppgitt.

Men med god hjelp fra kollegaene mine ordnet det seg med ny leilighet i løpet av et par dager. Den opprinnelige leiligheten lå også i gamlebyen, men var i det armensk/jødiske kvarteret. Istedet bor de nå i en fin, hjemmekoselig leilighet i et kompleks på grensen til Betlehem - som eies av vatikanet. Det er mye lenger vei til sentrum, men nå har de frisk luft, god plass og fine og rene sofaer de kan slappe av i. Juletider er kanskje ikke den verste å bo på grensen til Betlehem på heller...

Han jeg leide av for dem i november heter Emil. Han var helt da de skulle flytte ut. Han tryllet fram denne tralla og trillet alle de supertunge koffertene gjennom hele gamlebyen, og helt ut på hovedveien.

Klare for avgang... Hmmm. De ser ganske glade ut for flyttingen tross alt...
Vi måtte også gå gjennom en del av Via Dolorosa, og der vi kom med alt mulig pikk pakk, måtte vi blant annet gå forbi en pilgrimsgruppe fra Spania, som hadde et stort kors helt foran og alle resiterte bønner i kor. Det er kun i Jerusalem man opplever sånt når man flytter, tror jeg... Her er vi nesten ved damaskus porten.

OPCY har mye å gjøre for tide. Vi lager ferdig juleprogrammet. Alt må finnes på og komponeres helt fra scratch, for alt som er ferdig har copyright. Det førte programmet er torsdag neste uke, og da går det slag i slag. Forrige uke var de også i studio for å spille inn alle stemmer til puppetshow osv.
Her har vi en typisk 'frokostpause'. Jeg tenker på måltidet som lunch, men siden de fleste ikke spiser frokost, kaller de det frokost.
Det er altså pita, falaffel, tomater og agurker, te og løk. Det morsomste er at vi bak på bildet har en tallerken med Humus (lages av kikerter. Alle her elsker det!). I tillegg har vi en tallerken foran på bildet med Humus som svømmer i Humus...(dette er faktisk navnet på retten!!!) Mange variasjoner her... :-)

Her øver vi på et innslag... Det er blanding av dukketeater, mennesker og sånne kostymer som dette...


Som sagt, alt lages fra scratch. Her lager Johnny et vindu som vi trenger...

Til slutt et par bilder fra Jeriko i dag... Dette er gjerdet til Jesus-huset. Det ruslet en stor kamelflokk forbi...

De tok det ganske med ro og stoppet og spiste litt på veien... Finnes ikke julestress her i gården!

God helg, alle sammen!

Ingen kommentarer: