tirsdag 2. desember 2008

Mikrokreditt 2

Det har begynt en ny runde med damer som tar kurs for å starte egen bedrift. De er kun tre stk på kurset, hvilket er en bra størrelse. I dag debuterte jeg som mikrofinans - foreleser, med tema bokføring. Vi tok utgangspunkt i innkjøp av to geiter, og beregnet utgifter og inntekter de første månedene. Siden jeg begynte i Jeriko, har mine år på Tomb jordbruksskole fått full uttelling. Det er faktisk veldig viktig å ha en viss forståelse av geiter og sauer for for eksempel å kunne vurdere budsjettene for sauehold. Nå oppfordrer vi imidlertidig til å starte med noe annet enn sauer og geiter. Siden den første startet med småfe, virker det som at alle damene tenker i samme bane. Vi må prøve å se til at de ikke utkonkurrerer hverandre heller!

Etterpå bokføringen, øvde vi på å skrive kvitteringer. Damene var skikkelig engasjerte og lærevillige. Gøy! Allikevel, for å få lån til et prosjekt må de etter kurset (som er obligatorisk) skrive en god prosjektbeskrivelse, denne må godkjennes (og vi godkjenner ikke prosjekter som vi ikke selv har tro på) og så kan de få lån. Kanskje de også må vente på at de som allerede har startet prosjekter tilbakebetaler. Hvis pengene går til neste dame, og ikke til oss, håper vi at dette skal motivere til å betale tilbake.

Vi fikk forresten vår første tilbakebetaling nå nylig - nøyaktig beløp, og akkurat på tiden. Så det har startet bra. Håper det fortsetter sånn!!! :-)

I pausen serverte Gunhild fra Gå Ut Senteret frukt. Hun var med for å observere prosjektet vi driver i Jeriko. Her er vi i 'house of prayer', som er basen for alt arbeidet vårt i verdens eldste - og verdens lavest liggende by.
Fra og med i går, 1. desember, er jeg prosjektleder for Jerikoprosjektet. Hjelp!!! Det er spennende og gøy, men veldig utfordrende. Mye nytt å sette meg inn i, men samtidig trigger det meg også å involvere meg skikkelig i dette. Kommer til å måtte lære masse, men det er jo bare bra... Heldigvis er det mange gode medarbeidere som jeg skal delegere mange oppgaver til. Det er de som kjenner damene, stedet, og det beste er at de brenner veldig for prosjektet og det de gjør der. Vi får satse på god kommunikasjon fremover så jeg kan koordinere og lede på en god måte...

Ingen kommentarer: