søndag 7. september 2008

Til fots fra Darfur til Tel Aviv

Menigheten i Tel Aviv serverte fantastisk mat etter moetet


Tagging paa muren utenfor menigheten i Tel Aviv


Dere tror kanskje jeg har gaatt i surr og blander land og flyktninger naa? Nei, jeg har verken solstikk eller nostalgiske tilbakeblikk paa praksisen min i Sudan i 2005... Det er faktisk saann at ca. 8000 sudanesiske flyktninger har kommet over til Israel. Man vet ikke noyaktig tall paa disse, men ca. 2500 regnes aa vaere i Tel Aviv.

De fleste av disse har gaatt til fots, helt fra Darfur eller Sor - Sudan. De kommer via Egypt, flere av dem er syke, har sett familiemedlemmer blitt myrdet eller de har blitt voldtatt. Sudaneserne blir ogsaa forfulgt i Egypt, og labber videre til Israel.


I begynnelsen ble alle satt rett i fengsel. En israelsk mann synes synd paa dem og spurte om han kunne ta med noen til dem. Han var meget overrasket da de svarte at alt de oensket seg var bibler. Slik ble det israelske bibelselskapet involvert og fikk mulighet til aa gi ut mange, mange bibler paa arabisk, engelsk, nubaspraaket og paa dinka (som er den stoerste stammen i Sor-Sudan.

Naa blir ikke flyktningene satt i fengsel mer, og de faar lov til aa jobbe paa hoteller. I gaar fikk jeg overvaere et moete der flyktningene ble introdusert til en messiansk menighet i Tel Aviv. Noen av dem har ogsaa dannet en egen sudanesisk menighet.




Etter moetet hadde BSI (det israelske bibelselskapet) skaffet en del mat som ble delt ut. Da tid for dette kom hadde jeg imidlertid dratt tilbake til Jerusalem, saa fikk ingen bilder av det... Men det kommer en annen gang. BSI har matutdeling med jevne mellomrom.





Ingen kommentarer: