søndag 28. desember 2008

'Blod har bare en farge'

Dette er en setning som jeg hoerte fra lederen i det israelske bibelselskapet i dag, og jeg synes det var utrolig bra sagt. Han henviste til at uansett om de drepte er fra det ene folkeslaget eller det andre, saa er drap drap.

I loepet av en dag ble det drept 225 palestinere og en israeler. Det vil si at like mange familier, naboer og venner er i dyp sorg akkurat naa. Dette er den moerkeste dagen i Palestinernes historie siden 1967 sies det.

Jeg tenkte bare aa si at jeg og de rundt meg har det bra. Mamma og pappa er i Haifa naa. Jeg er i Jerusalem. Det er forhaaldsvis langt fra Gaza (en del mil), men folk er veldig preget av det som skjer. Det er usikkert hvordan situasjonen vil utvikle seg. Jeg var i Betlehem i gaar, og der blir det streik fra i dag. Man regner ogsaa med mange demonstrasjoner paa Vestbredden. Men vi tar vaare forholdsregler og skal gjoere dette tryggest mulig. Alle voluntoerene er i Jerusalem, og de kommer ikke til aa reise til Vestbredden de neste dagene. Saa ser vi hvordan ting utvikler seg etterhvert, og hoerer paa raad fra representasjonskontoret for palestinske omraader.

En gladnyhet er at Pauline, enken til Rami (som var ansatt i bibelselskapet paa Gaza og ble myrdet i oktober i fjor) og de tre smaa barna kom seg ut av Gaza paa fredag, dagen foer blodbadet i Gaza startet. Det er en stor lettelse. Samtidig er det mange andre igjen i Gaza og det som skjer der, baade av folk som har jobbet for bibelselskapet, kristne generelt og mange mange muslimer som lider. Husk gjerne spesielt paa alle barna som opplever store traumer der disse dagene.

Naa maa jeg stikke, men skriver mer senere.

Ingjerd :-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Godt I er i sikkerhed, skulle lige til at spørge. Men hvor er det forfærdeligt :-(