lørdag 23. mai 2009

PBS-nytt

For dere som ikke er så kjent med forkortelsen, kan jeg informere om at PBS står for 'Palestinian Bible Society'. I Palestinsk kultur (egentlig Midtøsten kulturer generelt) står familien veldig sterkt, og PBS er intet unntak. Det skjer det stadig ting på familiefronten... forlovelser, bryllup, fødsler... (jeg har ikke bidratt til statistikken på noen som helst måte foreløpig...).

Mange av mine blogglesere har fulgt Karin Riska før meg. Hun fortalte mye om Gazateamet. Rana (søster til Rami Ayyad som ble myrdet) og hennes mann William fikk ei lita jente på torsdag. Og det som er ganske gøy er at de har kalt henne Karin! Jeg har ingen bilder av henne enda, men det får bli en gang senere. 

PBS har en artig tradisjon på at når noe av dette skjer, drar så mange som mulig fra organisasjonen på besøk til dem det gjelder. Fredag var vi en gjeng på ca. 12 stykker som tok ut på tur. 

Her er Rania og Nourel, sjefens lille hjerteknuser, på checkpointen på vei inn til Nablus. Denne byen er ikke så lett tilgjengelig - med tøffe checkpointer i alle inngangene til byen, og jeg har bare vært der en gang før - i 2000. Det kommer nok mer om Nablus senere, for i morgen skal vi på orntlig tur dit... og se på severdighetene og sånn. Byen ligger ca. en time - halvannen fra Jerusalem. 

Her er vi hos Gabi og Manal. De giftet seg i oktober. Hun fortalte meg at de møttes i juli og giftet seg tre måneder senere. Når du treffer den du vil ha, er det jo ingen vits i å vente, mente hun... Jeg påstod at jeg nok kommer til å bruke lenger tid enn det fra jeg treffer mannen til vi er gift, men hun svarte med at det får jeg vente å se. Hun var ikke så sikker på det, og jeg gadd ikke å argumentere videre. 

Så bar det videre til Ramallah, der Ahmed bor. Ramallah er nesten en time fra Nablus. Ahmed fikk sønn nummer to i desember. Vi ble servert utrolig deilig middag (som de kaller lunch her - frokost er klokka 11, lunch er alt fra 3 - 5). Vi sitter og kikker... kanskje det er barnet... eller maten. Alt var i den retningen. 

Og på bildet under her har vi noen av gutta boys + Nourel. Jeg har lagt merke til at palestinere er utrolig glade i barn. Når det er barn tilstede får de ofte all oppmerksomheten. Så er de utrolig søte også, da :-). 

Vi er bare ca. 35 ansatte, men jeg vet allerede om 2 gravide + Rana som akkurat fødte, og to som gifter seg, en i mai og en i juni. Også har vi en som er forlovet men som kommer til å gifte seg i USA (så da drar vi ikke på besøk). Dessuten var det et skikkelig baby boom for et drøyt år siden (ca. 4 barn), og det er ikke så usannsylig at noen kanskje begynner på ny runde snart. Det er bare mine spekulasjoner, da. Men det er jo bare koselig å ha en god anledning til å reise rundt på besøk til alle sammen. 


3 kommentarer:

Morten sa...

Hvor er det et godt skrevet indlæg Ingjerd... Og virkelig flotte billeder. Klassisk blog-stil :)

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,聊天室,情色,a片,AV女優

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色