mandag 4. mai 2009

Silje og Ingjerd slapper av og nyter livet


Merkelig nok, men man merker tydelig atmosfæreforskjell når man kommer ut av Jerusalem. Det er nesten som at byen har en usynelig spenning som vi først merker når vi er ute av byen og kroppen og tankene slapper merkelig godt av... Dette gjør at Silje og jeg prøver så godt vi kan å hoppe på alle muligheter til å komme oss ut av byen - om bare for noen timer.

Lørdag var vi på picnic på Karmelfjellet, med de israelske vennene mine som bloggleserne har blitt introdusert for mange ganger før.

Vi var ute på eventyr og kjørte av veien for å finne et øde sted å ha picnicen på. Det klarte vi, selv om bilveien til slutt bare var 50 meter fra der vi satt. Men sålenge vi ikke kunne se den, er det jo ikke så farlig...


Det var sabbat, og overalt på Karmelfjellet var det biler parkert av folk som skulle på tur. Været er perfekt nå, akkurat passe varmt.

Mange steder satt det druserdamer og solgte ferske druserbrød, men jeg tok ikke bilder av dem :-)

Jeg sier bare: Gitar, tepper, aviser, primus og kaffevann, potetgull og puter... og som vanelig en god diskusjon om politikk, som blir avsluttet før den blir for opphetet. Men det er veldig interessant å diskutere Midtøstenpolitikk med israelere, de kommer med mange andre tanker, aspekter og følelser rundt det hele enn det oss utlendinger har.Dagen ble avsluttet her i en Middelhavslandsby som jeg ikke husker navnet på... vi skulle se solnedgangen, men det var overskyet.... Ja ja... Ser det deilig ut, eller??? Joda, det er ingen vits i å synes synd på meg fordi jeg bor i Midtøsten!!!
Dvs, vi TRODDE at cafeen ved havet var avslutningen på dagen.

Etter at jeg hadde satt av Silje ble jeg påkjørt bakfra av en lokal helt. Her er jeg på Hadassa sykehuset, på akutten. Jeg ble fortalt at jeg har whiplash, så jeg er fortsatt hjemme og slapper av og holder nakken i ro. Det går overraskende bra, da, så jeg har nok ikke noe hardt tilfelle av det... Det blir ny oppfølging på Hadassa om en uke. Jeg håper på/regner med at jeg ikke trenger noe videre fysioterapi for dette...
Dagen tok altså en litt uant retning. Men det å være fleksibel og alltid forvente en overraskelse eller fem er jo en del av det normale her nede... Så lørdag var altså intet unntak :-) Alt i alt var det uansett en utrolig deilig dag!

9 kommentarer:

kari sa...

Ska si du fikk en dramatisk slutt på dagen din! Håper det går fortsatt bra med nakken din!
god natta!
klem, kari

Øystein sa...

Fine bilder (litt stusselig det sykestuebildet)... Men hvis du begynner å virke igjen av det selv er det jo ikke noe problem!

Morten sa...

Du ser ellers kvik ud på billedet af en der lige har fået piskesmæld. Og en ukuelig optimist er du også, når du kan konkludere at det var en dejlig dag. :D

Ingjerd i Jerusalem sa...

Piskesmæld??? Er det whiplash på dansk?? Dagens beste ord, Morten!!!

Kari og Øystein: Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra... Merkelig greie... men jeg holder fast ved at vi hadde en kjempefin tur på lørdag.

Håper det går bra med dere alle 3!!! God uke, klem Ingi

Gunhild sa...

Ai, ble så bekymret når Johanne sa du hadde fått whiplash!! Men håper det går bra med deg!

Pikniken så fantastisk ut! ah, som jeg kunne ønske jeg var fremdeles var der av og til :)

god bedring! stor klem Gunhild

Ingjerd i Jerusalem sa...

Det går veldig bra, Gunhild! Takk for omtanken :-) Men jeg skulle også veldig ønske at du var her fortsatt! Våren her er bra altså!!!
Klem x - mentor Ingi

Anonym sa...

Hei Ingjerd! En stund siden sist jeg har vært innom......alltid interessant å følge deg på bloggen(selv på akutten!) God bedring med nakkemusklene forresten. Byen du/dere var innom minner meg veldig om en varm julikveld vi hadde i Akko nord for Haifa. Vi hadde samme flotte utsikten utover middelhavet og gikk rundt i middelalderbyen der og oppleved sigurd Jordsalfarer street....slik sett er bloggen din en fin reminder for en flott tur tilbake tilbake først på åttitallet!!

Ingjerd i Jerusalem sa...

Hei!
Morsomt at du får fram litt nostalgi av blogglesningen :-)

Men jeg kan ikke se navnet ditt, hvem er du??? Ingjerd

Anonym sa...

veldig interessant, takk